Waarom infrarood verwarming?
– betaalbaar
– onderhoudsvrij
– levensduur +40jaar
– energiezuinig mits goed geëngineerd

– goed te combineren met zonnepanelen

Wanneer vloerverwarming? 
Vloerverwarming wordt veelal gekozen i.v.m. de behagelijkheid. Voor gerenoveerde en nieuwbouwwoningen is dit een mogelijkheid om het te realiseren met infrarood vloerverwarming, uiteraard met een goede ondergrond als isolator. 

Vloerverwarming heeft als nadeel dat er altijd obstakels zijn zoals kasten, bankstel, etc.

 Wanneer wandverwarming? 

Wandverwarming kan men gebruiken om o.a. een knuffelmuur te realiseren maar natuurlijk ook om de woning te verwarmen. Warmte vanuit de muur is een goede manier van verwarmen, er dienen alleen tegen deze muur geen kasten e.d. te worden geplaatst. 

Wanneer plafondverwarming?
Plafondverwarming is de meest ideale wijze van verwarmen. Er zijn minimaal obstakels en mede hierdoor wordt de warmte het stralingsoppervlakte vergroot. De infrarood verwarming straalt van boven naar beneden (van een warm oppervlak = plafond, naar een koud oppervlak = vloer). 

Door de vloer alleen te isoleren en infrarood  plafondverwarming toe te passen wordt het meest ideale comfort gecreëerd. De koude vanuit de vloer wordt geëlimineerd door de reflex isolatie.

 Wat is nano technologie? 
Nano technologie is een commerciële term voor infrarood verwarming. Nano is namelijk de afkorting van nanometer, wat het infrarood spectrum omhelst. 

Immers alles wat warmte afgeeft valt in dit spectrum. 

Wat is convectie warmte? 
Convectie warmte is een vorm van warmte afgiftesysteem waarbij er gebruik gemaakt wordt van koude-val (vanaf het raam, immers een convector staat onder een raam geplaatst) en de hoeveelheid vocht in een woning. Zodra een convector aan staat stijgt de warme lucht richting de raam (immers warmte gaat naar kou). Het transportmiddel is de luchtvochtigheid, deze stuwt de afgegeven warmte door in de woning. 

Dit principe werkt op zich prima, echter in nieuwbouwwoningen en goed gerenoveerde woningen werkt dit minder goed. De reden hiervoor is de hoge isolatie waarde van o. a. het glas. Daarbij is de luchtvochtigheid laag. 

Wat is stralingswarmte? 

Stralingswarmte, ook wel infrarood verwarming genoemd, is in feite een groot oppervlakte verwarmen waarbij deze warmte gaat uitstralen. Ook deze vorm gaat de warmte naar een koudere oppervlakte toe. Doordat het een grote oppervlakte betreft en de manier van verwarmen, heeft dit in eerste instantie niets te doen met de luchtvochtigheid. 

En infraroodpanelen?
Infraroodpanelen zijn ooit eens bedacht om lokaal te verwarmen. Een infrarood paneel, of warmtepaneel, is gebaseerd op een armatuur met een verwarmingselement. Afhankelijk van de constructie kan een paneel vanaf 50-60’C al warmte uitstralen. 

Infrarood panelen kunnen goed worden toegepast om op diverse plekken in een woning, werkplaats etc. lokaal dus plaatselijk te verwarmen. 

 Wat is een goed infraroodpaneel? 
Testen wijzen uit dat een goed infraroodpaneel bestaat uit;
– een plaatstalen armatuur
– een goede isolatie
– een verwarmingselement

– en goede coating i.v.m. warmteafgifte. 

Deze constructie is volledig emc gesloten, dus elektrische velden worden geëlimineerd. 

Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen.